Energie in beeld - verbazing, actie, dan pas besparing

Bij EnergyAlert houden we ons al meer dan 12 jaar bezig met het verwerken van energieverbruik data. In het groot. En geloof het of niet, maar dat wordt nog een keertje hip.. We merken het aan de zeer sterke toename in de vraag. We verwachten dit jaar met meer dan 100% te groeien en we vragen ons best wel eens af ‘waarom?’

Wij meten en verzamelen energieverbruik data en brengen dat voor klanten (zakelijk en particulier) in beeld. In de geijkte (informatieve) grafieken en in mooie infographics. Tot nu toe hebben we altijd gedacht dat het mensen niet echt interesseert wat ze nu precies verbruiken. Maar het vertrouwen in energieleveranciers daalt en mensen die zonnepanelen hebben aangeschaft zijn oprecht geïnteresseerd in wat die panelen opleveren. Ook zakelijk wordt het steeds belangrijker om gedetailleerd inzicht te hebben. En dat is goed nieuws. Want inzicht leidt tot verbazing en verbazing leidt tot actie. En die actie leidt tot besparing.

Toch is de reden voor de sterke stijging bij EnergyAlert niet alleen afhankelijk van de vraag van de klanten. Andere bedrijven die zich bezighouden in hetzelfde speelveld komen erachter dat het ‘in het groot verwerken van data’ toch niet zo makkelijk is als het lijkt. Zeker niet als je alle regels rondom privacy netjes wilt waarborgen en de applicaties lekker snel moeten blijven werken.

Het gaat vaak stuk als het groot wordt. En dat wordt nu soms pijnlijk duidelijk. Wij hebben een oplossing!

We zijn inmiddels een belangrijke speler in dit veld. De serieuze energieconsultants begrijpen dat je niet meer af kunt met een 'standaard pakket’ maar dat je om echt het verschil te maken meerdere databronnen moet kunnen combineren om betere conclusies te trekken. De tijd dat je alleen maar naar de verbruiksdata kijkt, ligt echt achter ons. Dus stappen de adviseurs over naar ons. Soms nog wat voorzichtig met enkele duizenden aansluitingen. Soms meteen all in. De belangrijkste reden: wij ontwikkelen full force door. We zijn de grootste onafhankelijke ODA (en mogen daarmee Slimme Meters uitlezen). Zo komen we bijvoorbeeld ook met betaalbare en schaalbare binnentemperatuur metingen (om goede adviezen rondom verwarming / koeling te kunnen faciliteren) en brengen we een tussenmeter op de markt. En alle ervaring die we hebben stoppen we in de gehele keten. 

Resultaat: een oplossing die doet wat je ervan mag verwachten. En waarbij de gehele keten echt is afgedekt. Van machtiging van de klant tot aan het advies voor verbetering en de controle of dat ook gelukt is. Het hele traject hebben we in de hand. En daarmee maken we echt het verschil.

Wij schrikken niet meer zo snel. We zijn van huis uit een software ontwikkelaar die voor grote multinationals bedrijfskritische schaalbare applicaties mag ontwikkelen. Als je daar de meer dan 12 jaar ervaring in de energiesector bij optelt, dan zien steeds meer partijen dat wij dit echt goed snappen. En dan is het ook wel heel prettig dat de mannen van Oblivion Cloud Control een paar kamers verderop zitten en meekijken als het gaat om schaalbaarheid en big data. Meer weten? Kom een keer langs voor koffie!